dinsdag 9 september 2014

Van alles wat

Nog helemaal niets af, maar wel met van alles bezig! En erger nog vol met ideeën voor komende projecten..

Op dit moment ben ik bezig met het haken van een tas. Ik had nog soft fun van Scheepjeswol liggen...

Ik haak volgens een patroon uit een boek van Kaffe Faset. Het patroon van de bodem is een eigen bedenksel.Ik ben ook aan het quilten (nu appliceren) geslagen. Dit moet de quilt Gossip in the garden gaan worden, die ik hier al eens liet zien. Ik weet zeker dat dit een 10 jaren project gaat worden, want ik ben zeker niet snel, maar het is wel superleuk om te doen.
Overigens zit het eerste onvolkomenheidje er al in... de theepot zit scheef..(ik laat het lekker zo). Nu nog borduren en dan begint het vast al wat te worden.

En ik ben ook nog aan het breien aan mijn vest, maar dat schiet al aardig op. Ik heb er voor gekozen om de mouwen in streeppatroon te doen. Ik vond het anders te zoet en te lief worden.

Volgende stap, als de mouwen af zijn, is het breien van het halsboord en het vastzetten en doorknippen van de steek. Daarna ga ik er een rits inzetten, dus dat wordt ook nog wel een puzzel om dat mooi te krijgen....wordt vervolgd allemaal.


8 opmerkingen:

 1. Wow, wat een mooie projecten allemaal! Ja, leuk, de gestreepte mouwen bij je vest!
  En die bodem van de tas is ook mooi, ik zie een vrolijke mandala.
  Het quiltwerk vind ik er veelbelovend uit zien, leuk dat je vast wat laat zien.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent druk bezig zeg.
  Wel met prachtige projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt wel lekker veel afwisseling in je werkstukken. Je vest wordt prachtig. Goede keuze om de mouwen gestreept te breien.
  De quilt zullen we vast nog wel vaker terugzien. Ik heb hem op andere blogs ook al voorbij zien komen. Leuk om te zien welke kleuren en stofjes iedereen kiest.
  Je tas ziet er ook mooi uit.
  Veel plezier met al je activiteiten.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt flink wat om handen. Vervelend het een dan kun je lekker met het andere project verder. En zo te zien worden het allemaal mooie dingen. Succes met afmaken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt een mooie tas Jacqueline. Ik zie dat je met drie kleuren tegelijk haakt? Wordt dat niet lastig (te dik) bij het meevoeren van de niet gebruikte kleuren?
  De overgang van je (mooie zelfbedachte!) bodem naar de zijkant vind ik erg mooi, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
  En dan je vest, dat spreekt me erg aan (ik ben gek op faire-islebreien) het wordt echt een prachtig werkstuk. Leuk idee om de mouwen anders te doen dan voor- en achterpand. Ik ben heel benieuwd hoe het inzetten van de rits gaat lukken, dat is vast niet makkelijk, complimenten hoor!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS: ik ga je volgen hoor, je maakt zoveel moois!

   Verwijderen
  2. Sorry dat je even op een antwoord moest wachten..Leuk dat je me gaat volgen. Met drie kleuren tegelijk wordt zeker niet te dik, maar het is lastig om de draden goed strak mee te voeren. Je moet echt zorgen dat de draad niet door gaat schijnen, dus het is best zwaar om te haken. De overgang van bodem naar zijkant maak je door alleen in de achterste lussen van de vorige toer om en om in een andere kleur (vasten) te haken.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...