donderdag 13 november 2014

sloffen, sokken, sjaalDe sloffen voor de jongste (wel maat 40!!) zijn ook af. Ik maakte ze naar hetzelfde patroon als de hobbitsloffen. Dit keer haakte ik vierkantjes van ca. 13 cm, na het vilten waren ze precies de goede maat. De sloffen krimpen met het vilten ongeveer 1/3. Ik gebruikte dit keer zuivere wol die ik zelf heb geverfd.

Deze week ben ik begonnen aan hele kleurige kniekousen voor mijn dochter. Ik brei deze sokken op naald 3 met Fabel van Drops en gebruik daarbij de faire isle techniek. Wel oppassen geblazen dat je de draad niet te strak meeneemt, want dan gaat de rek uit de sok.


Ik weet niet of ik deze heel snel af ga hebben, want ik kon de verleiding niet weerstaan om mee te doen aan een KAL
een ontwerp van Stephen West
een ontwerp van Stephen West
Vanaf 7 november wordt vier weken lang een deel van een patroon opgestuurd. De enige clue die je aan het begin hebt is dat je vier verschillende kleuren garen moet hebben en de hoeveelheid garen. Bovendien is aangegeven dat één van de kleuren moet contrasteren met de andere drie.
Ik ben eigenlijk een week te laat begonnen, dus ik moet wat inlopen. De afgelopen twee dagen heb ik dan ook flink zitten breien. Ik ben al aan het begin van het tweede deel van het patroon. Morgen komt het volgende deel al, dus ik zal wel een beetje achter blijven lopen, maar dat is echt niet zo erg.

Het patroon is behoorlijk pittig, gelukkig worden er ook hele verhelderende youtube filmpjes geplaatst en dan wordt het allemaal een stuk duidelijker.
Ik brei met Alpaca van drops (dat had ik nog liggen) en bij de contrasterende kleur brei ik een draadje met pailletjes mee.

Het eerste deel van het patroon werkt vooral met verkorte toeren. Het tweede deel bestaat uit brioche breien. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar het is een methode om zonder lussen of meenemen van de draad aan de achterkant, om en om een kleur te breien. Heel leuk om dat te leren.

 Ik ben ook nog begonnen met het haken van een sjaal, maar dat staat nu even op een lager pitje...(gek hè?)......


7 opmerkingen:

 1. Wow, dat ziet er veelbelovend uit! En ik heb ook nog niet eerder van deze techniek gehoord. Weet je van te voren ook niet wat het gaat worden? Ik denk nu aan een sjaal of omslagdoek.
  De sloffen zijn geweldig leuk!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet wel dat het een sjaal of omslagdoek wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie creaties weer!
  Je sloffen vind ik helemaal geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige sloffen in een mooie kleur. De sokken worden vast ook mooi. Het eerste deel van de CAL ziet er veelbelovend uit al lijkt het me geen gemakkelijke klus.

  Succes met het afmaken van de CAL, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Breien is voor mij echt abracadabra, ziet er allemaal heel ingewikkeld uit, maar erg mooi!! Die sloffen zijn leuuuuk!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker warme sloffen, prachtige kleur!
  De sokkrn en sjaal worden ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat ik niet kan breien want die sloffen beloven nu al veel goeds!! :)

  Liefs,
  Stefanie

  www.cutedutch.nl

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...