zaterdag 9 augustus 2014

van applicaties en een prikker

Ik zag op Pinterest heel veel plaatjes voorbij komen van een quilt met de naam "Gossip in the garden". Helemaal verliefd. Maar ja ik kan helemaal niet appliceren en quilten.
Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl: Nieuwe Bom! " Gossip in the garden'
Toen zag ik bij Busy Bessy Creatief (Elizabeth) dat zij was begonnen aan de quilt en mooi dat het wordt...en weet je wat nu zo leuk is .. Elizabeth maakte een tuto om te leren appliceren. Nog steeds was ik een beetje huiverig, maar werd door Marjan over de streep getrokken.

Dus vanmiddag heb ik wat lapjes bij elkaar gezocht, heb het patroon geprint en ben in het zonnetje gaan zitten met mijn naaiwerkje...Tadaaaaa


Ik vind het aardig gelukt voor de eerste keer, de meeste moeite had ik met het oortje. Nu moet ik wachten op deel twee van de tuto, maar dat is niet erg want ik moet eerst maandag nog wat fiberfill scoren. Wie weet gaat zo'n hele quilt ook nog eens lukken.

Voor mijn vriendin, die in de vakantie voor mijn planten zorgde, heb ik als bedankje een cactus gehaakt (die hoeft tenminste geen water).

8 opmerkingen:

 1. Wow, wat een moed! Goed resultaat ook! In de vakantie las ik een quiltboek, "De quiltclub" van Jennifer Chiaverini. Heel leuk om te lezen, en toch ga ik er niet aan beginnen. Ik houd het bij breien, haken en af en toe borduren :-)
  Die cactus is echt superleuk geworden!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik ben bang dat ik weer een hobby erbij heb....pfff iemand een zakje tijd in de aanbieding? Ik zal eens kijken in de bieb of ik dat boek kan lenen.

   Verwijderen
 2. Heb ík je over de streep getrokken? Nee toch, die eer komt Elizabeth toe hoor, zij heeft je immers 'verleid' met haar duidelijke tutorial en haar Gossip? Wat is ie mooi hé......
  En over mooi gesproken: wat heb je een mooie stofjes voor je eerste quiltje! Ik vind het helemaal geweldig en ook zo netjes! Ik kan bijna geen steekjes ontdekken. Ja dat oortje was lastig met z'n rondingen en dat was nog wel ons eerste onderdeeltje! Deel 2 van de tutorial heb ik net bij Elizabeth gezien, morgen ga ik er mee aan de slag. Heb je die laatste foto van haar gezien? Zó mooi, ik hoop dat wij dat resultaat een beetje kunnen benaderen...
  En wat je fiberfill betreft: misschien heb je nog een nieuwe afzuigkapfilter in huis???
  Groetjes weer en veel plezier en succes met deel 2!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS: mooie cactus, wat een leuk cadeautje!

   Verwijderen
  2. Ik bedacht net dat ik nog een stuk op zolder moet hebben van lang geleden voor het bekleden van de wieg van de jongste ( 12 jaar geleden). Morgen vroeg op en de zolder op zijn kop....Ik heb er zin in. Hoop dat ik het resultaat van Elizabeth een beetje kan benaderen. Ik hou je blog in de gaten, ben benieuwd hoe die van jou gaat worden....

   Verwijderen
 3. Wat een leuk lapje en die quilt lijkt me ook heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, ik vind het heel goed gelukt! Niet te zien dat je het voor het eerst deed, knap werk! Mooie stofjes heb je gekozen!
  Je cactus is een wel heel toepasselijk cadeautje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er leuk uit! Ben je ook al met het doorpitten bezig?
  Het cactusje is een lief cadeautje. Altijd handig, zo'n speldenkussentje.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...