zaterdag 27 oktober 2012

Ninja tablet hoes

Na lang hard sparen heeft mijn jongste een tablet gekocht. Hij wilde hier een coole beschermhoes voor. Het liefst iets met ninja's...


Het patroon is heel simpel: Maak een ketting iets minder breed dan de de tablet. Haak in elke voorste lus van de ketting een vaste. Haak nu verder aan de ander kant van de ketting ook vasten.
Haak door met vasten tot de tablet op ongeveer 1 cm na in het hoesje past.
Haak nu alleen aan de achterkant van het hoesje door, door heen en terug te haken. (bij het keren beginnen met een losse). Zorg dat als het hoesje wordt dichtgedaan er een zwarte rand aan de bovenkant zichtbaar is.
Haak nu verder met wit en eindig, als de klep lang genoeg is, weer met een zwarte rand.
Zorg dat de klep op de goede wijze naar beneden is dichtgeslagen. Zet nu met zwart, vanaf de bovenkant van het hoesje, ongeveer 2,5 cm de boven en onderkant aan elkaar vast door vasten te haken.
Na deze 2,5 cm alleen langs de rand van de klep doorhaken met vasten, het eind weer door boven en onderkant van het hoesje gelijktijdig doorhaken.
Maak ogen door 6 stokjes in een magische ring te haken, sluit de ring met een halve vaste.
Maak twee wengbrauwen door een ketting van 10 lossen te maken. Haak terug als volgt: 1 vaste, een half stokje een stokje een half stokje een vaste een halve vaste. Hecht af.
Leg de ogen op zijn plek op het witte gedeelte van de klep.
Maak een ketting van lossen die langs de ogen passen (masker). Sluit de ketting als deze op de goede lengte is tot een ring. Haak in elke losse van de ketting een stokje. Hecht af en zet het "masker" en de ogen en wengbrauwen vast op klep. Borduur twee witte stipjes op de ogen.

3 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...