donderdag 9 januari 2014

Breien

In een eerder berichtje liet ik al eens de muts zien die ik voor mijn vader breide.

De wol en het patroon (van de hand van Wieke van Keulen) bestelde ik bij Jeanette van blij dat ik brei. En ik kan zeggen dat je echt meer dan voldoende wol krijgt om de muts te maken. Zoveel zelfs dat ik dacht daar kan met een beetje passen en meten nog wel een muts uit.

Nu wilde het toeval dat ik net  van dezelfde wolsoort twee monstertjes had gekregen, blauw en roze en dat samen met de wol van Jeanette had ik genoeg voor mijn eigen ontworpen muts.

Wieke heeft een ontwerpwedstrijd voor mutsen en ik heb mijn muts dan ook ingezonden. Over een week kun je hier ook het patroon vinden.


 Eigenlijk ontwierp ik dit patroon in eerste instantie om een mega grote omslagdoek te gaan breien, eentje á la Christel Seyfarth. Ik heb al twee toverbollen gemaakt, maar het moet nog even wachten voordat ik begin. Ik moet namelijk eerst nog een trui afmaken. Moet alleen nog de twee mouwen breien.


Tja nu zullen jullie denken, hoe kan dat nou al dat breien? Ik heb leren breien van mijn tante Ans bij mijn oma in de keuken toen ik 4 jaar oud was en sindsdien eigenlijk blijven breien (ik kon helemaal niet haken). Maar een paar jaar geleden breide ik een vest en dat duurde eeuwig en ineens had ik er tabak van. Ik leerde mezelf haken en hing de breinaalden een beetje aan de wilgen. Totdat ik bij Akkelien van de breimeisjes van die leuke poppen voorbij zag komen. Het begon weer te kriebelen, maar ik dacht eerst maar wat eenvoudigs breien (pfff). Nu ben ik dus, naast haken, ook volop aan het breien, maar aan een pop ben ik nog steeds niet begonnen (ha, ha), maar wat in het vat zit verzuurd niet!

En ja dan moet ik nog even kwijt dat ik gister weer ontzettend blij was met de postbode. Hij bracht namelijk het sjaaltje wat ik won bij de giveaway van Tutti haakt en zo. Ik ben er superblij mee!


Zo dit is een blogje vol linken, ik hoop dat jullie het hebben volgehouden tot het eind (LOL)

15 opmerkingen:

 1. Prachtige muts. En ook de trui wordt zo te zien een plaatje.
  Wat leuk dat jij met 4 jaar al leerde breien. Ik heb mijn nichtjes van 7 en 5 ook enthousiast gemaakt voor breien, haken en punniken. We moeten onze passies toch een beetje doorgeven.

  Gefeliciteerd et het winnen van de mooie sjaal. Geniet er fijn van.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. feliesssss met je gewonnen sjaa;
  enne de muts is een plaatje ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je muts is prachtig, zowel de kleuren als het motief. Leuk om je ineens te zien breien :)
  Gefeliciteerd met je gewonnen sjaal. Altijd spannend om weer een pakje in de bus te krijgen.

  lieve groet.
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat een heerlijke blog vol met van alles! Ik had al gespot dat je wat had gewonnen en ik had ook je prachtige muts al gezien bij Wieke! Echt een "pronkje"!
  Groetjes,
  Akkelien
  jawel, van debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie muts! En ook al aan zo'n mooie trui bezig, petje af hoor (of: mutsje op, hihi). Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een prachtige muts! En de trui wordt zo te zien ook al zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een talent ben jij toch! Prachtige muts en dan heb ik nog niets over de trui gezegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je komt vaak de mooiste brei patronen tegen dat je wel gek bent om de breipennen in de wilgen te hangen. Gelukkig heb je ze er weer uit gehaald en kunnen wij mee genieten van je creaties.

  Die muts is werkelijk super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die muts is wel heel erg mooi. Ziet er erg moeilijk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan me voorstellen dat je van dit patroon een omslagdoek zou willen maken echt prachtig en de bijna af trui nou ja twee mouwen nog te gaan wordt ook zo mooi.Het inbreien vind ik ook zo leuk om te doen lekker afwisselend.En ja heel herkenbaar het tellen en goed kijken en dan de grote hoeveelheid aan ideeën. Je maakt mooie dingen en je Blog ziet er overzichtelijk uit je hebt er een fan bij, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jacqueline, wat een prachtige creaties laat je zien. Je muts is prachtig en het patroon ook. Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...