Ipad-hoes beugeltas


Je moet eerste een beugel hebben die je gaat gebruiken. Aan de hand van het formaat van de beugel maak je namelijk het patroon voor de tas. Hier vind je hoe dat moet.
Vervolgens heb je het patroon en haak je allemaal rechthoekjes in verschillende kleuren. Ik heb gehaakt met afwisselden toeren vasten en stokjes. De eerste twee lapjes heb ik met alleen maar vasten gehaakt, maar dat ging me te langzaam.
De lapjes haak of maas je aan elkaar. Vervolgens haak je de bloemetjes en zet je die naar eigen inzicht vast op de voorkant.

Alles is gehaakt met naald 1,5 en haakkatoen van scheepjeswol en Maxi.
Gebruikte bloemen en blaadjes:
Op het witte vlak:
Het patroon van het witte bloemetje, takje met roze bloesem, donker groene open blaadjes vind je hier.

Het blauwe klokje heb ik als volgt gemaakt:
begin met 8 in een magische ring.
2. in elke vaste twee vasten (16)
3-5 in elke vaste een vaste (16)
6 1 l, *1 v, in volgende vaste 1/2 stokje en stokje, in volgende vaste dubbel stokje, in volgende vaste stokje en 1/2 stokje, in volgende vaste 1/2 vaste. * Herhaal * * 3 x. Hecht af.

Roze roosje:
Ketting van 17 l. Werk draaien, 1 st, 1l, 1vaste overslaan en in de volgende vaste 1 stokje herhalen tot je aan het eind bent. Afhechten en een roosje vormen door het "sliertje" op te rollen en vast te zetten aan het licht groene blaadje.

Licht groen blaadje:
Ketting van 12 l. Werk draaien, *1v, 1/2 stokje, stokje, dubbel stokje, stokje, 1/2 stokje, 1/2 v.* Herhaal ** 1 keer. Afhechten.

Rood roosje:
Ketting van 24 l. Werk draaien, *1v, 1/2 stokje, stokje, dubbel stokje, stokje, 1/2 stokje, 1v.* Herhaal ** 2 keer.Afhechten en een roosje vormen door het "sliertje" op te rollen en vast te zetten aan het donker groene blaadje.

Donker groen blaadje:
4 in magische ring.
2.* haak een ketting van 6 l.
3. Haak op de ketting terug 1 v, 1/2 st, st, 2 dubbele st, 1 v in de ring.* Herhaal ** 2 keer

Hartje:
Ketting van 10 l.
1. Maak een stokje in 5e vaste vanaf de laatste l die je hebt gehaakt. Vervolgens *1 losse, vaste overslaan, 1 stokje.*  Herhaal ** tot einde toer.
2. Volgende toer beginnen met 2l (= eerste stokje). Vervolgens toer afmaken zoals toer 1.
toer 3 als toer 2.
4. In de eerste openingen tussen stokjes: 1v, 1/2 stokje.
    tweede opening: 1 stokje, 2 dubbele stokjes.
    derde opening: 1 stokje, 1/2 stokje, 1 vaste. Op de hoek 1/2 vaste. Herhaal toer 4 aan de andere zijde van het vierkantje.
5. Rondom onderste deel in de openingen tussen de stokjes 2 vaste, op de stokjes 1 vaste.

Achterkant van de tas:

Maak een raster van elke keer 1 stokje, 1l, 1 stokje. In de volgende kleurvolgorde : 6 rijen kleur A, 2 rijen kleur B, 2 rijen kleur C, 2 rijen kleur B.

Vervolgens weef je met een dubbele draad in verticale richting van je werk in elke rij twee keer een draad (een keer bovenlangs en een keer onderlangs). In dezelfde kleurvolgorde als hiervoor beschreven.
Knip het patroon na in fiberfill en binnenvoering. Rijg de drie lagen aan elkaar en zet de beugel vast op deze manier.

1 opmerking:

  1. WAUW, die is mooi geworden en die uitleg erbij, SUPER!!!!!! Daar ga ik zeker iets mee doen. Ben gelijk volger geworden.

    Groetjes, Marga

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...