zaterdag 20 juni 2015

trui in wording

 Jullie zullen wel denken wat is het hier toch stil de laatste tijd. Dat klopt ook wel, want door een nieuwe opdracht (werk) hou ik niet heel erg veel tijd en puf over om heel veel te doen. En waar ik mee bezig ben zijn behoorlijk langdurige projecten. Dit is er één van....

Ik spin IJslandse wol tot een dikte garen voor pen 3-3,5. Dit doe ik in porties, want ik moet 1 kilo wegspinnen. Ik heb nu bijna 500 gram gesponnen en ben begonnen met het breien van een trui voor DH. Het wordt een trui met een pas van kabels en een overslagkraag. Het middenstuk is tricot en onderaan komt weer een rand kabels. De trui wordt in het rond gebreid top-down. En aangezien DH niet de kleinste is, ben ik wel even van de straat :-)4 opmerkingen:

 1. Zo'n tussenfase is ook leuk om te zien! Je bent al aardig ver, die is vast wel klaar voor 't winter is. Geweldig idee dat je dan zelfs het garen zelf gesponnen hebt, dat is pas handgemaakt!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog je hebt niet stil gezeten. . Ik zie toch al een flinke trui. Vind het zo bijzonder dat je het garen zelf spint.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. spinnen lijkt me zo leuk!!
  ik heb het alleen maar eens met een tolletje gedaan in marokko heeeeeel lang geleden, dat was het werk van mijn toenmalige schoonma, ik vond het nog heel moeilijk om een gelijkmatige draad te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig project, lijkt me dat. Volgens mij wordt het een heerlijke trui :-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...