vrijdag 9 januari 2015

wolletjes

Ik heb mijn spinnewiel gepimpt en heb nu een echt spinnend spinnewiel ☺. Orgineel is deze afbeelding een borduurpatroon, ik kwam het tegen op pinterest. Ik heb het nagetekend en geschilderd met acrylverf.

Het wiel heeft niet stilgestaan, ik spinde verschillende wolletjes. Ik ga hiervan een omslagdoek breien en heb daarvoor al een patroon getekend.

Om mijn spinskills te verbeteren volgde ik bij ateliervandenbosch een spinworkshop.
Onwijs leuk om te doen en ik heb heel veel geleerd.

Je begint met spinnen op de spintol en de les daarna ga je spinnen op het spinnewiel. We zijn een beetje (eigenlijk een heel beetje ☺) afgeweken van het normale programma, omdat ik eigenlijk al veel meer kon dan ik dacht.

 Marion is zelf bezig aan een cursus art-yarn spinnen en was zo lief om mij tijdens de workshop de eerste beginselen bij te brengen. Wat is dat gaaf om te doen zeg, je kan de meest fantasievolle garentjes maken met zoveel verschillende technieken!

De bovenste wolletjes zijn enkeldraads en (nog) niet getwijnd, waardoor ze nu nog heel erg krullen.
Van links naar rechts zijn ze met de volgend techniek gemaakt:
geel:                core spinnen
roze/paars:      marble
groen/glitter:   autowrap
bloemetjes:     objecten meespinnen        
De onderste streng is wel getwijnd waarbij je tijdens het twijnen "flubbertjes" maakt. Deze heb ik op twee manieren gemaakt: snails en knotyarn.

O ja, dit is de eerste schets van het patroon wat ik ga gebruiken voor de omslagdoek. Ik heb al een proeflapje gemaakt met gewone sokkenwol...Ik noem het patroon faire-isle happy leaves.


5 opmerkingen:

 1. Wat leuk, zeg! Ik ga je blog even doorsturen aan een vriendin die ook net een spinnenwiel heeft aangeschaft. Dit omdat ze ook schapen hebben aangeschaft, als een soort van grasmaaier :-)
  Je nieuwe patroon ziet er ook weer heel mooi uit!
  Groetjes en fijn weekend!
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt gaaf om jouw eigen wol te spinnen en dan iets moois ervan te maken. Het geeft vast een extra goed gevoel als je breisel af is en goed is gelukt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap om zelf wol te spinnen. Zijn de mooiste en origineelste creaties ! Proeflapje vind ik al schitterend.
  Fijn weekend, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat ziet dat er nu al mooi uit! Al die spannende technieken met ieder een hel ander resultaat... cool!
  Maar je blije blaadjes zijn ook ontzettend gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grote bewondering hoor! Maar dit vraagt toch heel veel tijd denk ik, niet zo evident als je nog gaat werken. Zelf je eigen wol maken, verven en er dan iets leuks mee breien, heerlijk lijkt me dat. Je patroontje vind ik keitof, die blije blaadjes worden een vrolijke sjaal!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...