donderdag 10 april 2014

vestje

Voordat ik een vest voor mezelf ga maken met de Holst supersoft die ik kocht bij Wol & co, wilde ik uitproberen of ik zelf een passend breipatroon kon maken. Ik wil een vest gaan breien met faire isle techniek, maar niet alle onderdelen apart breien om dat later dan weer in elkaar te moeten naaien.

Uiteindelijk kwam ik uit bij een website waar (in het engels) heel duidelijk stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf een top-down trui of vest kan breien en daarbij zelf de maat en het model kan bepalen.

Ik ging aan de slag voor mijn dochter (altijd een geliefd uitprobeerobject ☺)met acryl van de Wibra. En dit is het resultaat....

Ik ben er best een beetje trots op, want het vestje is mooi getailleerd en past precies. Dit vestje is dus van boven naar onder gebreid, waarbij ik een "steek"in het midden heb gemaakt die ik later heb doorgeknipt (blijft eng om te doen..) Nu ik helemaal snap hoe het werkt ga ik beginnen met uit te rekenen hoe mijn eigen vest moet gaan worden. Dat wordt op zich nog een puzzel, want het inbreipatroon moet natuurlijk ook nog een beetje gaan kloppen....wordt vervolgd...6 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt! Leuk met die knoopjes en dat detail achter, dat is een prachtig accent.
  Je mág trots zijn, ik vind het heel knap!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat een uitdaging ga je aan! Maar als ik dit vest zie, weet ik eigenlijk wel zeker dat het je gaat lukken, want deze is perfect gelukt, echt heel knap gedaan! Je mag heel trots op jezelf zijn, super! Ik denk dat je dochter in het vervolg nóg liever proefkonijn wil zijn voor jouw creaties! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die details aan de achterkant zijn geweldig!! mooi vest geworden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat kunstig zeg! Superleuk vestje! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That cardie is gorgeous, beautiful colour and lovely details on the back.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...