vrijdag 13 juli 2012

zomerrokje

Vorige week zaterdag kleurde de stad hier roze.

Ook het beeld op de Grote Markt werd in stijl aangekleed

Lantaarnpalen gepimpt en

       de roze schone was werd buiten gehangen.


Het inspireerde mij om de volgende de dag een rokje in elkaar te naaien. Een heel eenvoudig model.Neem een stuk rekbare stof, bijvoorbeeld de bovenkant van een oude legging o.i.d. Meet de omtrek rond je heupen. Deel dit door 4 en tel hier 1 cm bij op. Je heb nu de bovenmaat van de rok.
Bepaal nu hoe lang de rok moet worden (denk eraan dat je al een rekbare bovenkant hebt).
Trek een lijn, loodrecht op de omtreklijn, naar beneden. Aan de andere kant trek je deze lijn schuin naar beneden. Hoe schuiner de hoek, hoe wijder de rok wordt. Verbind de twee lijnen aan de onderkant.

Leg het patroon op dubbelgevouwen stof, waarbij de stofvouw van het patroon op de plaats ligt waar de stof gevouwen is ;-). Knip nu het patroon uit de stof waarbij je aan alle kanten 1 cm extra knipt voor de naden. Doe dit twee keer. Je hebt nu een voor en een achter rok. Leg de beide delen met de goede kant van de stof tegen elkaar, en naai de zijnaden. Naai daarna het bovenstuk aan het onderstuk (weer goede kanten tegen elkaar). Maak een zoom.Haak met een dunne naald als volgt een randje aan de onderkant 1 vaste, 4 losse en herhaal dit tot je helemaal rond bent.  De volgende toer in elk boogje 1 vaste, 1 half stokje, 3 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste.

3 opmerkingen:

 1. Wat gezellig...was het pinkribbon dag ofzo?!?!ha,ha,ha...en ik zie ZON op je foto's....ohhh wat fijn!!!

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, vorige week was het gay-Day.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...